Cum menții un funduleț de bebe pufos și neted (tombolă Cutaden Bebe)

O piele ca a unui funduleț de bebe…e o expresie pe care lumea o tot folosește dar abia când am avut și eu un bebeluș, am realizat că poponețul respectiv nu e mereu neted, pufos și fără nicio problemă. Noi nu ne-am confruntat cu chestii grave (dermatite, alergii la scutec etc) dar a avut și Lidia câteva iritații. Trebuie să recunosc, avem noroc de un copil „bun de carne” cum se zice în popor, adică pielea ei pare să se refacă destul de repede. Însă, na, știți cum e la primul copil, de îl ungi cu toate alifiile, am și preîntâmpinat eventualele neplăceri aplicând un strat mic de cremă la fiecare schimbare de scutec, pe pielea curată.

sursă foto

Acum 5 ani erau pe piață câteva mărci des folosite, am cumpărat ce a recomandat pediatrul și în general a fost ok. Atunci când a avut eritem fesier (lucru aproape inevitabil, mai ales în caz de diaree sau faimosul „pipi acid” despre care nici acum nu știu de unde vine și ce se întâmplă cu el), am folosit apă termală și apoi o cremă cicatrizantă, specială pentru leziuni bebelușești (bineînțeles, după ce m-am panicat puțin 🙂 ). Recent, gama de creme protectoare a fost diversificată cu un produs românesc: Cutaden® Bebe. Pentru că mi s-a dat șansa să vi-l prezint și să-l și ofer spre testare (unui câștigător, prin tragere la sorți), am profitat și am pus câteva întrebări care v-ar putea ajuta în decizia de cumpărare:

1. E fabricat de Antibiotice SA dar nu este un antibiotic, corect? (stupid question dar am zis să mă asigur):

Cutaden® Bebe este o cremă protectoare care poate fi aplicată zilnic pe pielea copilului mic, la schimbarea scutecului. Nu conține antibiotic.


2. După ce am lămurit evidentul, am mers mai departe. Ce conține, totuși, crema și cu ce diferă de mărcile concurente?

Crema conţine un număr minim de ingrediente, special selecţionate pentru rolul emolient și protector asupra tegumentelor sensibile. În compoziţia produsului Cutaden® Bebe, se regăsește o formă naturală de vitamina E, Vital ET® , α-tocoferol în variantă fosforilată, care protejează lipidele din membrana celulară de a fi degradate oxidativ, hrănind durabil pielea. Vital ET® și-a dovedit eficienţa în tratamentul tegumentelor sensibile prin reducerea aspectului de roșeaţă a pielii indus de diferite agresiuni externe: bacteriene și mecanice.

Ihtiolul, folosit ca un valoros antibacterian în îngrijirea pielii de peste un secol, conferă produsului un miros specific.

Oxidul de zinc este utilizat pentru calităţile de astringent, adsorbant și desicant. Formează o barieră temporară peste ţesuturile expuse, cu efect în reducerea secreţiilor lichide și favorizarea reepitelizării. Acest ingredient nu se absoarbe la nivel cutanat, fiind ca urmare non-iritant și non-alergenic.

Compoziţie: Petrolatum, P EG-20 Stearate, Propylene Glycol Stearate, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Ichthammol, Disodium Lauriminodipropionate, Tocopheryl Phosphates. Prospectul complet aici

3. Ok, nu am fost as la chimie deci de la primele denumiri științifice, nu prea mai înțeleg așa că îi cred pe cuvânt 🙂 Cert e că nu conţine alcool, coloranţi, alergizanți, apă sau conservanți, dar are ca ingredient principal o formă naturală de vitamina E. Se folosește la fel ca alte creme?

Cutaden® Bebe se aplică în strat subţire pe pielea curată şi se masează uşor. Atenție! Nu se aplică pe leziuni suprainfectate sau exudative.

Aspecte pozitive:

  • Roşeaţa şi iritatiile sunt reduse vizibil iar pielea bebeluşului se reface rapid şi devine moale şi netedă
  • Este un bun emolient şi formează un strat protector la nivel cutanat
  • Cutaden® Bebe menţine sănătatea pielii bebeluşilor care poate fi mai sensibilă deoarece nu este complet dezvoltată

Acum vă invit să încercați produsul: puteți câștiga o cremă Cutaden® Bebe publicând un comentariu mai jos (textul e la alegerea voastră), până pe 6 mai când extrag un câștigător. Succes! (și apoi vă aștept cu impresii despre cremă).

Sursa:

  • mamicaactiva.com/2017/04/25/cum-mentii-un-fundulet-de-bebe-pufos-si-neted-tombola-cutaden-bebe/

Acest material reprezintă o postare realizată în cadrul campaniei “ Mămici, tătici şi voinici”. Autorul este responsabil de conţinutul acestui post.

Articole similare