Pielea bebelușului tău e cel mai bun alint pentru orice mamă

Sursa: www.siblondelegandesc.ro

Fundul. Pulpițele. Degetele de la picioare. Încheietura mâinii. Crețele gâtului.
Obrajii.
Năsucul.
Ceafa.
Genunchii.
Gropițele de pe mâini.
Pernuțele din palme.

Toate, locuri secrete pe care fiecare mamă le știe și le îngrijește la bebelușul ei.

Exact așa cum ”în depresie” e un loc întunecat ca o insulă pustie, fălcuțele unui bebeluș sub buzele tale sunt o injecție de serotonină.
Mai bune decât un dans pe mese sau o petrecere până dimineața.
Mai amețitoare decât o sticlă de vin într-o singură seară.
Mai fermecătoare decât o declarație de iubire.
Vindecătoare ca prin magie.

Când era mic-mic bebelușul meu, iar eu aveam și un copil mai mare, când nu dormeam nopțile, nici diminețile, când nu dormeam practic niciodată 3 ore legate și îmi era greu tare și căutam o sursă de rejuvenare sufletească, știți ce făceam? Dezbrăcam bebelușul în pielea goală. Terapie curată. Îl lipeam de mine și așa umblam prin casă. Ne simțeam atât de bine, încât părea aproape ilegală treaba asta. Pielea de bebeluș are efecte benefice și terapeutice, sunt studiate lucrurile astea. Îi place și lui, îi place și mamei. Imediat după naștere, indiferent dacă e vaginală sau cezariană, indiferent dacă mama alăptează sau nu intenționează, un bebeluș dezbrăcat, pe o piele, de părinte, caldă e balsam pentru suflet.

Pe bebeluș îl ajută să-și regleze respirația și bătăile inimii, să-i fie cald și să nu-i fie foame, să se simtă în siguranță și aproape de mamă. E un bonding de milioane. Îl practicăm și acum, la un an și jumătate. Și-l vom practica, promit, cât se mai poate.

Am scris acest articol la invitația Cutaden, un clasic împotriva iritației de scutec. Sunt șanse mari ca și pe dv să vă fi dat mamele tot cu Cutaden la popou când vă opăreați, cum zice bunica. Eu cred c-am prins pudra de talc, dar nu v-aș putea spune că îmi amintesc detalii de pe vremea scutecelor de cârpă. Dacă sunteți viitor sau proaspăt părinte, vă dau un sfat, deși nu mi l-a cerut nimeni. Aveți grijă la pliurile pielii. Mai ales că vine vara și copiii transpiră.

Iritațiile nu apar numai sub scutec. După fiecare băiță, desfaceți crețele cu grijă și uscați-le bine. Dacă se înroșesc puneți puțină cremă cu oxid de zinc. E important să fie ceva care să nu întrețină umiditatea locală. Practic, o astfel de cremă îi dă pielii un răgaz să se poată reface. Sunt foarte multe creme pe piată. Nu înseamnă că, dacă-s scumpe, sunt grozave. E important însă să schimbați des scutecul, când copilul se irită. Contactul îndelung cu urina duce la iritație. Lăsați fundulețul la aer, spălați-l cât de des se poate, cu săpun blând sau fără. Schimbați marca de scutece dacă nu o scoateți la capăt.

Crema Cutaden Bebe e pe bază de oxid de zinc, formează un strat alb protector, are un ușor miros specific datorat ihtiolului, care aduce beneficii antibacteriene și antiinflamatoare. Ce-mi place mie în mod deosebit e că stă pe piele, dar se și curăță după. Asta e important, căci am văzut alte creme, dintre care una foarte celebră pe care nu o voi pronunța acum, pe care trebuie să le freci cu unghia să se ducă de pe piele. Noi foloseam altceva din farmacie. Mai pe barosăneală. Nici nu mi-am imaginat că un clasic în viață, cum e Cutaden, face aceeași treabă. Am primit-o la studiat cu această ocazie și sunt foarte mulțumită. Vă las câteva poze cu piele și cremă, dar mai ales cu piele 🙂

piele bebeluș miruna ioani

Pielea bebelușului tău e cel mai bun Xanax pentru orice mamă (p) DE MIRUNA PE 15 MARCH 2021 ÎN PUBLICITÂND CU PLĂCERE 0 EDIT piele bebeluș miruna ioani

 

Articole similare