Cutaden®Bebe- cremă protectoare

Am primit cu entuziasm oferta de a testa Cutaden®Bebe- cremă protectoare. Da, cu entuziasm, pentru că mi-am propus să susțin cât de mult pot, prin toate mijloacele pe care la am la îndemână, produsele și serviciile românești.
La supermarket, aleg întotdeauna produsul unei companii românești sau al unui producător român, chiar dacă este mai scump. Și vă îndemn și pe voi să faceți la fel, căci schimbarea începe cu noi :).

Scurt istoric

Cutaden®Bebe este produs de Antibiotice, companie înființată în 1955, prima fabrică din România și sud-estul Europei care produce penicilină. De-a lungul timpului, Fabrica de Antibiotice produce diverse medicamente de sinteză, dar și unguente și supozitoare, obține 44 de brevete de invenții în domeniul farmaceutic, numeroase premii și distincții, dar și autorizarea FDA (Federal Drug Administration, SUA).
Vă mărturisesc că nu știam lucrurile acestea și am fost foarte încântată să le aflu de pe site-ul companiei, care m-a surprins în mod deosebit. Arată foarte bine, conține multe informații de calitate (dacă sunteți pasionați de micro istorii, ca și mine, vă recomand să-l vizitați neapărat), este user-friendly.
Cutaden® Bebe este varianta special formulată pentru copii a unui produs tradiţional al companiei, pe care probabil, cei mai mulți dintre voi vi-l amintiți din copilărie. Eu îmi amintesc această denumire, iar când am desfăcut tubul, mi-am amintit și mirosul și textura :).

Ingrediente

Ingredientele sunt puține și simple (nu, nu conține antibiotic, chiar dacă e produs de Antibiotice). Le-am căutat pe fiecare în parte și m-am asigurat că sunt sigure pentru pielea bebelușilor.
Mai mult decât atât, m-am bucurat foarte mult că această cremă protectoare NU conține parfum.
Sub această denumire generică (parfum) de pe ambalajele produselor cosmetice, se ascund peste 2.000 (da, două mii) de substanțe cu potențial alergen/iritant.

Recomandările producătorului

Cutaden®Bebe de la Antibiotice este o cremă protectoare recomandată atunci când bebeșușul are iritaţie de scutec sau prezintă mâncărimi, înroşire a pielii provocată de diverşi factori: expunere prelungită la soare, intrarea în contact cu diferite substanţe cu potenţial alergizant, diversificarea alimentaţiei sau erupţiile dentare care predispun la scaune dese şi acide.
Cutaden® Bebe poate fi folosit zilnic și ajută la regenerarea tegumentului, conferind un plus de confort celui mic.

Experiența personală

Așa cum vă spuneam mai sus, atunci când am desfăcut tubul de cremă, m-am întors în copilărie. Mi-am amintit imediat mirosul și textura. Pentru că această cremă nu conține parfum, mirosul e unul… să spunem… mai puțin obișnuit.
Mie nu-mi displace și nu mi se pare a fi un factor imporant în decizia de a folosi acest preparat.
Am folosit Cutaden® Bebe timp de o săptămână. Unguentul a ajuns la mine chiar când fiica mea (1 an și 4 luni) trecea printr-o viroză, cu scaun moale și, bineînțeles, iritații la funduleț.
După prima aplicare, roșeața s-a diminuat considerabil, pielea și-a recăpătat finețea specifică, iar a doua zi, deja nu mai era nici urmă de iritație. Am continuat să o folosesc și nu am mai avut probleme.

Concluzii

Recomand acest produs, pe care voi continua să-l folosesc, din mai multe considerente:

  • eficiență dovedită
  • produs românesc
  • ingrediente sigure
  • preț mai mult decât rezonabil

Voi ce cremă protectoare folosiți?

Sursa:

  • povestidemama.ro/ce-parere-ai-despre-cutadenbebe-crema-pentru-dermatite-si-eczeme/

Acest material reprezintă o postare realizată în cadrul campaniei “ Mămici, tătici şi voinici”. Autorul este responsabil de conţinutul acestui post.

Articole similare