Atunci și acum

Printre amintirile mele din adolescență se numără și unguentul Cutaden. Era o cremă groasă și albicioasă într-un tub alb-gri, avea un miros specific și funcționa minunat pentru coșuri. Era genul acela de pont care se dădea mai departe printre adolescente „Dă-ți cu Cutaden, vezi că au la farmacie.“ Și sinistrele bube cu care ne trezeam pe față când ne era lumea mai dragă – și puteau provoca adevărate crize – treceau mai repede cu Cutaden decât fără. Nu știam exact pentru ce anume era crema, dar funcționa și asta era cel mai important.

Acum aud că există și Cutaden Bebe. Față de tradiționalul Cutaden de acum 30 de ani, crema pentru copii are, bineînțeles, o formulă îmbunătățită și special dezvoltată pentru copii. Și mă gândesc că ce a funcționat în 1987 sigur funcționează și-n 2017 și-s curioasă de produs.

Nu, nu am coșuri ca în adolescență și copiii mi-au ieșit de mult din perioada scutecelor, dar am văzut că, pe lângă iritație de scutec, se recomandă și la mâncărimi ori înroşire a pielii provocată de diverşi factori:
– diversificarea alimentaţiei sau erupţiile dentare care predispun la scaune dese şi acide
– expunere prelungită la soare
– intrarea în contact cu diferite substanţe cu potenţial alergizant.
Bun, diversificarea și scaunele acide sunt de domeniul bebelușiei, dar fata mea e alergică la soare. Deși are pielea închisă la culoare și se bronzează imediat, mi-a făcut într-un an niște erupții oribile pe la încheieturi, acolo unde se termina mâneca de la cămașă și o atinsese soarele (că doar nu era să-i pun și mănuși!), de nu știam cu ce s-o mai ung. Bube mici și roșii, în relief, pe mânuțele ei de copilă – de-atunci o ung cu factor 50% până-n dinți și dup-aia o acopăr cu haine și o țin legată sub umbrelă. Glumesc, nu chiar așa, dar oricum o protejez bine de tot.

În plus, pe lângă soarele puternic, vara în București vine la pachet și cu diverse iritații de transpirație prin diverse locuri, plus julituri pe la coate și genunchi. Am senzația că Cutaden Bebe e genul acela de cremă de ținut în rucsac, pentru că-ți conferă confort instant și în același timp ajută la regenerarea tegumentului. N-am testat-o, dar cred că o să-mi cumpăr un tub ca să-l am în casă. Are dintre voi careva experiență cu Cutaden?

Sursa:

  • meandmymonkeys.ro/index.php/2017/02/24/atunci-si-acum/

Acest material reprezintă o postare realizată în cadrul campaniei “ Mămici, tătici şi voinici”. Autorul este responsabil de conţinutul acestui post.

Articole similare