M-am decis sa scriu astazi, despre cateva detalii din viata mea de mamica, deoarece cred ca bebelusii vin cu o groaza de provocari pentru parintii lor.
Imi aduc aminte perfect ziua cand am ajuns prima data la doctor cu micutul Aaron. El avea doar cateva zile, eu aveam un inceput de depresie. Ecuatia era simpla iar rezultatul era clar unul in care panica si paranoia se instalau in mintea mea de proaspata mamica. La plecare, pediatra mi-a oferit o lista luuunga cu indicatii despre cum se ingrijeste un nou nascut. Cand am avut ragaz sa o parcurg, am remarcat o sectiune special dedicata iritatiei de scutec. Am dedus astfel, ca una din problemele comune ale bebelusilor este aceasta iritatie, si m-am rugat ca Aaron sa nu o cunoasca niciodata.
In prima luna, desfaceam scutecul cu inima stransa, si analizam cu grija fiecare milimetru de pielicica pentru a ma asigura ca micutul meu nu da semne sa fie atins de aceasta „molima”.
Spre norocul meu, primele 5 luni, Aaron nu s-a iritat decat de 2 ori iar atunci lucrurile s-au rezolvat rapid prin simpla expunere a pielii la aer (adica l-am lasat fara scutec ori de cate ori aveam posibilitatea). Astfel, am inceput sa devin mult mai relaxata fata de acest subiect, insa am continuat sa retin informatii de la alte mamici despre posibile remedii. In mintea mea am stocat urmatoarele solutii de luat in calcul, in caz de nevoie: crema de galbenele, ulei de masline fiert si racit, ulei de cocos, un preparat special de la farmacie si alte 2-3 creme speciale pentru iritatie.
Cand am ajuns la minunata perioada a diversificarii, suprapusa cu eruptii dentare, m-am trezit ca trebuie sa ma lupt cu aceasta iritatie de scutec. Am inceput sa ma informez si mai mult cu privire la variantele de remedii pe care le pot aplica. Astfel, treptat , lista mea de solutii a inceput sa se diminueze. Am exclus:
- crema de galbenele – pentru ca se pare ca poate amplifica iritatia;
- uleiul de masline fiert si racit – pentru ca poate genera o reactie alergica;
- preparatul special de la farmacie – pentru ca acesta era dedicat special eritermului fesier grav ( la Aaron nu era cazul).
In final, am inceput sa ma documentez cu privire la cremele speciale care se comercializeaza in farmacii si mi-a atras atentia, in mod deosebit, crema protectoare Cutaden®Bebe . Aceasta este o crema protectoare recomandata atunci cand bebelusul are iritatie de scutec sau prezinta mancarimi sau inrosire a pielii provocata de diversi factori: expunere prelungita la soare, intrarea in contact cu diferite substante cu potential alergizant, diversificarea alimentatiei sau eruptiile dentare care predispun la scaune dese si acide. In plus, Cutaden®Bebe ajuta la regenerarea tegumentului si confera un plus de confort celui mic.
Ce m-a convins sa aleg aceasta crema, au fost review-urile foarte bune pe care mamicile le ofera pe forumuri sau grupuri, dar si faptul ca aceasta este produsa de cei de la Antibiotice ( o companie cu o vasta experienta). In plus, produsul este special formulat pentru a calma si a proteja pielea delicata a copilului.
Sper ca dupa perioada de eruptii dentare, Aaron sa revina la starea lui normala, in care problema iritatiei sa nu existe. Pana atunci insa, ma bazez pe aceasta crema pentru a preveni si ameliora consecintele suparatoare a acestei probleme.
Tu ce remedii ai folosit pentru a proteja pielea delicata a bebelusului tau?
Sursa:
- pauze-pentru-cafea.blogspot.ro/2017/03/provocari-de-mamica-iritatia-de-scutec.html
Acest material reprezintă o postare realizată în cadrul campaniei “ Mămici, tătici şi voinici”. Autorul este responsabil de conţinutul acestui post.