Cel mai special copil, cea mai specială mamă…

Când am rămas gravidă, mă gândeam că naşterea avea să fie cel mai provocator, mai dificil şi mai solicitant moment al carierei mele de mamă începătoare. Desigur că habar nu aveam ce mă aştepta, desigur că habar nu aveam cât de mult greşeam.

Naşterea, deşi nu foarte uşoară, a marcat, de fapt, începutul unei lungi perioade provocatoare, dificile şi solicitante, perioadă care s-a dovedit însă, în acelaşi timp, fascinantă (şi în mijlocul căreia ne aflăm şi azi).

Deşi citisem multe despre sarcină şi bebeluş, frecventasem cursuri şi nu-mi scăpase niciun cuvinţel rostit de mamele din jurul meu (fără a mai pune la socoteală sfaturile propriei mame), odată ce m-am văzut cu bebeluşul în braţe, am simţit că, de fapt, nu ştiu nimic. Că nu sunt pregătită, că în faţa mea se deschide un mister profund şi că responsabilitatea pe care mica fiinţă din braţele mele o presupune mă depăşeşte fără drept de apel. Şi aşa, împreună, a trebuit să luăm totul de la zero, însă, de data asta, la modul practic, nu numai teoretic.

Împreună am învăţat cum şi când să alăptez, împreună am învăţat ce semnificaţii are plânsul, împreună am învăţat să trecem peste momentele delicate ale colicilor sau ale apariţiei primilor dinţişori. Tot împreună am învăţat şi cum să depăşim iritaţiile provocate de scutece. Am învăţat cum să-i protejez pielea diafană, folosind zilnic şerveţele cu pH neutru şi fără parfum, dar şi Cutaden®Bebe de la Antibiotice, o cremă protectoare recomandată inclusiv când bebeluşul prezintă mâncărimi din cauza unei posibile expuneri îndelungate la soare, a intrării în contact cu diferite substanţe cu potenţial alergizant, a diversificării alimentaţiei sau a erupţiilor dentare care predispun la scaune dese şi acide. Fiind o cremă care ajută la regenerarea tegumentului, bebeluşul se bucură astfel zilnic de un plus de confort. Aşa am reuşit să-i menţin pielea ferită de neplăceri majore, iar zâmbetul său mulţumit după fiecare schimbare de scutece îmi confirma de fiecare dată că eu făcusem alegerea corectă şi că el se simte bine, pregătit să descoperim în continuare, desigur, tot împreună, întreaga lume.


Odată cu trecerea timpului, ne-am adaptat împreună la toate situaţiile pe care viaţa de bebeluş le presupune. Am fost şi bolnăviori, am fost internaţi de câteva ori şi în spital, dar niciodată nu ne-am despărţit, niciodată nu ne-am descurajat. Ne-au însoţit peste tot ABC-ul liniştii noastre (crema Cutaden®Bebe – despre care trebuie să ştiţi că este varianta special formulată pentru copii a unui produs tradiţional al companiei Antibiotice -, jucăria favorită, scutecele preferate, şi, desigur, tot repertoriul meu de cântece de leagăn sau de voie bună, în funcţie de fiecare moment al zilei).

Astfel, am înţeles că fiecare etapă este diferită, dar generoasă şi ofertantă, atât în lecţii de viaţă, cât şi în experienţe minunate. Cred că niciodată nu am mai râs de emoţie şi nu am mai plâns de înduioşare atât de mult precum am făcut-o de când sunt mamă. Şi nu numai eu, sunt conştientă, fiecare mamă, la rândul ei, trăieşte revelaţii asemănătoare. Însă întotdeauna, undeva în forul ei secret, fiecare mamă este convinsă că bebeluşul ei este cel mai special copil din lume şi că ea însăşi este, doar datorită lui, o mamă specială. Datorită lui şi a alegerilor corecte pe care a învăţat să le facă de-a lungul timpului. Şi ştiţi ce? Chiar au dreptate! Fiecare mamă, fiecare copil sunt unici, sunt speciali, sunt desăvârşiţi.
Sursa:

  • http://ghidusii.ro/cel-mai-special-copil-cea-mai-speciala-mama/

Acest material reprezintă o postare realizată în cadrul campaniei “ Mămici, tătici şi voinici”. Autorul este responsabil de conţinutul acestui post.

Articole similare