Enescu și hora razelor de soare

Pentru cei care aleg o cură de Chopin, nu doar de shopping, pentru cei care au aflat că Anotimpurile sunt patru concerte de Vivaldi, nu un fel de pizza în patru culori, pentru cei care s-au prins că Ceaikovski nu e un brand de ceai rusesc. și nici nu are legătură cu ski-ul”… pentru toţi, după 3 ani de muncă Cristina Andone autoarea colecţiei Poveşti din Pădurea Muzicală a scos la lumină “Enescu şi hora razelor de soare”.

Cutaden® Bebe a răspuns imediat apelului de a “salva această carte” şi s-a alăturat acestui proiect care promovează valorile naţionale româneşti.

În perioada 5-8 iunie 2017, Cristina a fost în Iaşi cu 4 ateliere despre muzica lui Enescu şi a însufleţit foarte mulţi copii cu poveştile sale.

Pentru primul atelier am ales Tramvaiul Iei – unicul tramvai dedicat portului popular din România, pictat de patru studenţi de la Universitatea de Arte “George Enescu”, sub îndrumarea asist. univ.dr. Silviu Teodor Stanciu. Tramvaiul a fost îmbrăcat în straie populare din diverse zone ale ţării, centrul de interes fiind un covor oltenesc din lână, aşternut cu grijă pe podeaua tramvaiului. Atmosfera a fost desăvârşită de de poveştile Cristinei şi cele două Rapsodii ale lui Enescu pe care le-am ascultat urcând şi coborând cu tramvaiul, dealul Copoului.

Al doilea atelier a fost dedicat copiilor din Familia Antibiotice, care au fost invitaţi la evenimentul „Grădina Jocului şi hora razelor de soare”, in Parcul Muzeului Literaturii Române, unde s-au bucurat de ateliere educative, teatru, dans, joc şi surprize în aer liber.

Cu al treilea atelier am fost la Grădiniţa Tessori, un loc în care copiii sunt încurajaţi să se dezvolte şi să crească armonios şi sănătos, unde am avut o audienţă deosebită – 20 de copii îmbrăcaţi în ii tradiţionale care au ascultat şi cântat fals, ca în marile orchestre ale lumii Rapsodia nr.1 – veselă ca un ţopăit de ied iar apoi au “dormit” pe Rapsodia nr.2.
La final, toate fetiţele au rămas impresionate de Prinţesa Maruca.

Al patrulea atelier a fost un cadou pentru copiii din echipa FC Cutaden® Bebe. Pentru a le face cunoştinţă cu George Enescu, Cristina a creat un atelier special “BebeCult” care a avut loc în Tara Minunilor! Surpriza noastră… cei doi ieduţi de la “Ferma Caprele Irinucăi”. Ei au venit să-l cunoască pe iedul Gheorghiţă şi să joace fotbal cu Iritao, Skutik, Bufon şi Bubescu.

Pentru echipa Cutaden® Bebe, grija este soarele după care ne orientăm în tot ceea ce facem. Credem că dragostea se vede în grija de zi cu zi și se măsoară în timp dăruit. Timp de ținut in brațe, timp de băiță, timp de înfășat, timp de legănat. Știm că, pentru părinți și bunici, fericirea are chipul unui copil sănătos și liniștit. De aceea, cu crema protectoare Cutaden® Bebe, avem grijă de pielea delicată a bebelușului, calmând-o și protejând-o. Pentru seri de poveste, cu liniște și răsfăț.

Articole similare