Cutaden® Bebe vă invită la Parada Baloanelor!

La 12 ani orice copil îşi imaginează cum ar putea zbura în jurul pământului…

Partener la înălţime al Paradei Baloanelor, Cutaden® Bebe va invită să îndrăzniţi şi să zburaţi, la Câmpu Cetăţii în perioada 22-24 septembrie 2017, la a -12-a ediţie a acestui eveniment recunoscut internaţional.

Balonul cu aer cald a fost primul obiect de zbor care a permis omului să îşi împlinească visul de a zbura. Astăzi, la 234 de ani după prima lui ridicare, balonul cu aer cald a devenit o formă minunată de a experimenta senzaţia de libertate şi de înălţime.

Activităţile vor incepe vineri, 22 septembrie şi se vor încheia duminică, 24 septembrie, zborurile libere şi ancorate având loc dimineata si seara, dependent de vreme.

Distanţa între Târgu Mureş şi Câmpu Cetăţii este de 38 de km, iar între Sovata şi Câmpu Cetăţii este de 15 km.

Scurtă istorie a balonului cu aer cald:

Cel mai vechi tip de balon cu aer cald sunt lampioanele, care datează încă din secolul 3 Î.e.n.

Pionierii balonului cu aer cald au fost fraţii Joseph şi Etienne Montgolfier care – lucrând la compania producătoare de hârtie a familiei – au început să experimenteze cu aeronave de hârtie ridicate de aer cald. În vara lui 1783 au creat un balon foarte asemănător cu cel de astăzi.

Primul zbor a avut loc la data de 19 septembrie 1783 fiind o demonstraţie pentru regele Louis XVI, având ca pasageri o oaie, o raţă şi un cocoş. Aceştia au zburat timp de 8 minute, s-au ridicat la o înălţime de 450 metri şi s-au deplasat circa 3 km.

Începând cu 1783, inovaţiile în domeniul baloanelor cu aer cald au fost revoluţionare. Zborul cu balonul cu aer cald a devenit un sport popular care merită încercat măcar o dată în viață.

Un român, Gabriel Dan Chiriac deţine recordul european la săritura dintr-un balon cu aer cald de la altitudinea de 9802 de metri (2 aprilie 2017).

Momentele ideale de zbor cu balonul sunt dimineaţa devreme, în primele 2-3 ore după răsăritul soarelui şi seara, în ultimele 2 ore înainte de apus, când temperaturile mai reci şi vântul mai blând creează o atmosfera numai bună de zburat.

 

Cutaden®Bebe te aşteaptă la Parada Baloanelor, Câmpu Cetăţii, 22-24 septembrie 2017.

Mai multe detalii pe www.paradabaloanelor.ro

Articole similare