IRITATIA DE SCUTEC, UNA DIN PROVOCARILE BEBELUSIEI

E miezul noptii si, in sfarsit, reusesc si eu sa adorm. A fost o zi lunga, inceputa in zori.

Nu am reusit sa mai fur nici o clipa de odihna iar acum sunt franta. Dar macar bebelusul a adormit linistit. Nici pentru el nu este usor, cu eruptiile dentare, cu dureri de burtica si alte cate o mai fi avand si nu le poate spune.

Nu trece mult si somnul imi este intrerupt de o noua repriza de plans. Il iau in brațe, il pun la sân, nimic nu il linisteste. Imi dau seama ca trebuie schimbat. Ceva nu i-a facut bine la burtica si azi am schimbat o multime de scutece. Orbecai dupa lampa de veghe, dupa scutec, dupa servetele. Pot face operatiunile astea cu ochii inchisi. Il schimb printre protestele si plansetele lui. In sfarsit s-a linistit. Ba nu, o luam de la capat. Ceva tot il nemultumeste.

DA, e asa cum ma asteptam. S-a iritat din nou. Oare unde am pus crema pentru iritatii? Sigur va fi o noapte lunga: urmeaza spalatul cu apa calda, aplicarea cremei, folosirea unui scutec curat. Sigur, dupa atatea luni m-am obisnuit dar abia astept sa creasca bebe si sa ne putem odihni linistiti intreaga noapte.

Cred ca scenariul de mai sus este cunoscut majoritatii mamicilor cu bebelusi mici si chiar mai mari.

Din fericire amandoi copiii mei au o piele care nu se irita usor, dar ne-am confruntat si noi cu cateva episoade de iritatii severe, in special la baiatul cel mare. Imi era mila de el cand vedeam cat de rosu era si cat de tare plangea. In special in perioada eruptiilor dentare, insotite de scaune moi si acide, iritatiile sunt aproape de neevitat.

Un alt motiv al aparitiei iritatiilor il reprezinta pielea ce sta mult timp inchisa in scutec, neavand posibilitatea sa respire si sa intre in contact cu aerul. In casa eu obisnuiesc sa il mai las si fara scutec, mai ales acum ca e marisor si constientizeaza si functionarea propriului corp. Dar sunt si momente de plimbari prelungite, de drumuri lungi, cand nu avem posibilitatea de a-l schimba des sau de a-l lasa fara scutec.

In toate aceste cazuri precum si in altele ce se mai pot ivi pe parcursul perioadei atat de provocatoare de bebelușie, e bine sa avem la indemana o crema protectoare cu utilizare zilnica, de mare eficiență. Crema nu trebuie doar sa atenueze mâncărimea și roșeața, dar trebuie sa ajute si la regenerarea tegumentului pielii, sa aiba o formula adaptata pielii delicate a bebelusului, sa contina substante sigure pentru acesta.

Sigur, ideal ar fi sa putem preveni iritatiile severe, folosind in special apa si sapunul in detrimentul servetelelor umede, folosirea unor scutece de buna calitate si schimbarea acestora cat mai des pentru a mentine pielea intr-un mediu cat mai uscat (umezeala favorizeaza si intretine iritatia pielii), aplicarea unei creme pentru protectie si regenerare de buna calitate (dupa uscarea prealabila a pielii.

Una din cremele existente pe piața produselor pentru bebelusi la ora actuala si care indeplineste toate cerintele enumerate mai sus este si Cutaden® Bebe. Este o crema romaneasca, produsa de Antibiotice Iasi, cu o vechime de 60 de ani.


Orice proaspat parinte are o multime de temeri si de intrebari la care e bine sa gaseasca raspunsurile potrivite. Pe site-ul cutadenbebe.ro exista si o astfel de rubrica, cu raspunsuri scurte si la obiect si mai ales cu cateva ilustratii amuzante. Trebuie sa recunoastem, cu totii am trecut prin faza de teama: daca scap copilul din brate, daca nu ma descurc, daca nu stiu sa ma joc cu el? Cand afli ca aceste temeri sunt normale nu te mai simti asa nesigur pe tine si poti merge mai departe cu incredere si bucurie.

Sursa:

  • vavaly.com/2017/05/05/iritatia-de-scutec-una-din-provocarile-bebelusiei/

Acest material reprezintă o postare realizată în cadrul campaniei “ Mămici, tătici şi voinici”. Autorul este responsabil de conţinutul acestui post.

Articole similare